Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Mladík so znakom SS ohrozoval ľudí nožom!

ilustračné foto
ilustračné foto

LIBEREC - Policajti v centre českého Liberca zatkli mladíka (22), ktorý ohrozoval nožom obyvateľov a sexuálne obťažoval dievča.

Na krku mal znak elitných nacistických jednotiek SS. Za výtržníctvo, násilie proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi a za verejné prejavovanie sympatií k fašizmu mu hrozia až tri roky väzenia. Informovala o tom liberecká policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková.

"Oznámenie o nebezpečnom mužovi s nožom prijali policajti v sobotu na tiesňovej linke 158. Na Fügnerovej ulici mával okrem iného nožom pred tvárou šestnásťročnému mladíkovi a vyhrážal sa mu. Podobne napádal aj ďalších ľudí," dodala Suchánková. Komisár navrhol, aby sudca vzal mladíka do väzby, obyvateľov Liberca ohrozoval už aj v minulosti.

V prvej polovici novembra vydesil vo Vratislaviciach šestnásťročné dievča. Na zastávke MHD si priložil nôž ku krku, prechádzal si po ňom a dievčaťu tvrdil, že ju čaká to isté. "Minulý piatok pristúpil na autobusovej zastávke v Rochlici k inému dievčaťu, chytil ju za rukáv a triasol s ňou. Potom za ňou nastúpil do autobusu, sledoval ju, vrčal na ňu a dýchal jej za krk. Robil jej aj vulgárne sexuálne návrhy," vyhlásila Suchánková.

Útoky mladíka so znakom SS sú tento rok na Liberecku druhým prípadom pravicového extrémizmu, ktorým sa zaoberajú policajti. Začiatkom novembra sa vyhrážal rómskej rodine zabitím iný muž (24). Niekoľkokrát sa vrátil k domu v okolí Hrádku nad Nisou, kde žijú Rómovia a kričal, že ho vypáli. Rómov častoval vulgárnymi urážkami, ktoré súviseli s farbou ich pleti. Mladíkovi hrozia až tri roky väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu