Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Na Ukrajine zúri epidémia novej chrípky, majú už 48 obetí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Počet obetí chrípky v Ukrajine sa zvýšil na 48. Bez upresnenia, o akú chrípku ide, to podľa dnešnej správy agentúry AP povedal ukrajinský prezident Viktor Juščenko. Doteraz sa uvádzalo 33 mŕtvych. Prezident povedal, že choroba už postihla 150.000 Ukrajincov. Zdravotnícke orgány ale uvádzajú omnoho nižšie čísla.

Prezident povedal, že 11 ľudí zomrelo na takzvanú prasačiu chrípku, ktorej epidémia sa teraz šíri po svete. Minister zdravotníctva Vasyl Kňazevyč dnes ale povedal, že na novú chrípku zomrel len jeden Ukrajinec a že nakazených je ďalších trinásť. Už predtým však úrady hlásili štyri úmrtia.

V krajine boli už kvôli chrípkovej epidémii zatvorené školy a biografy a zakázané koncerty a verejné zhromaždenia vrátane volebných. Podľa médií je v lekárňach veľký nedostatok protichrípkových liekov a tiež masiek.

V susednom Poľsku úrady ľuďom radia, aby do Ukrajinu nejazdili, ale zatiaľ sa nepočíta s uzatvorením hranice. Bielorusko posilnilo na hraniciach s Ukrajinou zdravotné kontroly.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu