Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Autobus spadol zo svahu, 13 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PEKING - Trinásť ľudí zahynulo a 41 ďalších sa zranilo potom, čo sa autobus v hornatom teréne na severe Číny zrútil do doliny. Informovala o tom v sobotu štátna tlačová agentúra Sin-chua.

Nešťastie sa odohralo v piatok vo večerných hodinách v provincii Šan-si pri meste Jang-čchuan. Autobus s 54 pasažiermi spadol z cesty 50 metrov. Desať ľudí zomrelo na mieste, traja ďalší počas prevozu do nemocnice. Lekári ošetrujú 41 zranených, z ktorých traja sú v kritickom stave. Príčina havárie je predmetom vyšetrovania.

Tragédii sa odohrala len tri dni po havárii autobusu na východe Číny, pri ktorej zomrelo 10 ľudí. Autobus vezúci smútočných hostí zišiel z cesty v horskom meste Ťiang-šang v provincii Če-ťiang, spadol viac než 100 metrov zo svahu, pričom sa niekoľkokrát prevrátil, než sa zastavil v rokline. Do záchranných prác sa zapojilo viac ako 300 ľudí vrátane polície, vojakov, zdravotníkov i miestnych obyvateľov.

V autobuse sa viezlo 28 ľudí, ktorí sa vracali z pohrebu príbuzného. Havárie autobusov sú v Číne častým javom. Spôsobuje ich väčšinou rýchla jazda, preťaženosť a zastaranosť vozidiel ako aj zlý stav vozoviek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu