Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kvôli vojne klanov vydali 70 zatykačov na mafiánov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - Prokuratúra v Katánii na juhu talianskeho ostrova Sicília vydala 70 zatykačov, aby zabránila vražedným bojom medzi dvoma mafiánskymi klanmi sicilskej mafie Cosa Nostra.

V noci nadnes polícia na základe zatykačov zadržala 50 členov dvoch súperiacich klanov Cappello a Santapaola. Mezi nimi je aj policajt, ktorého pristihli, ako mafii odovzdával informácie o priebehu vyšetrovania! Ďalších 20 zatykačov vydala prokuratúra v Katánii preventívne na členov klanu Cappello, ktorí už sú vo väzení z iných dôvodov.

"Rastúca moc klanu Cappello by mohla mať veľmi nepriaznivý dopad na verejný poriadok. Máme záznamy svedčiace o tom, že skupina chystala niekoľko zločinov, ktoré mali posilniť jej vplyv v meste. Bolo nutné neodkladne zasiahnuť, aby sa zabránilo ťažkým zločinom, ktoré by ohrozilli bezpečnosť občanov," povedal prokurátor Vincenzo D'Agata.

Cieľom operácie bolo zabrániť krvavým bojom medzi dvoma klanmi, ktoré spolu bojovali o vládu nad podsvetím v Katánii a jej okolí. Všetky vyšetrované osoby sú podozrivé zo spoolčovania sa s mafiou. Väčšina z nich patrila k takzvaným mladým levom klanu Cappello, novej skupiny, ktorá sa snaží vytlačiť tradičné klany Cosy Nostry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu