Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Inšpektor Derrick sa objavil pred 35 rokmi

Horst Tappert
Horst Tappert

BERLÍN – Diváci sa prvýkrát stretli s inšpektorom Stefanom Derrikom 20. októbra 1974. Vtedy nikto nečakal, že kriminálny seriál prekročí hranice rodného Nemecka a bude populárny vo viac ako sto krajinách sveta. Predstaviteľ Derricka Horst Tappert bol v "službách zákona" 24 rokov a natočil 281 dielov. Posledný bol odvysielaný 16. októbra 1998.

Derrick sa stal ikonou nemeckej televíznej kriminálky. Žiadny iný seriál ZDF sa mu už nevyrovnal. Na rozdiel od amerických seriálov s akčnými scénami a naháňačkami stavil Derrickov duchovný otec Herbert Reinecker na psychologickú analýzu osobností a rozhovory s postavami zapletenými do prípadov.

Tvorcovia seriálu mali šťastnú ruku aj pri výbere noblesného Horsta Tapperta. Bez neho by Derrick nebol Derrickom. Tým povestným, vždy slušným, šarmantným a veľmi empatickým kriminalistom, ktorý dá viac na rozum, a nie na pištole. S Derrickom, ktorému profesionálnu dráhu skrížilo celkom 350 mŕtvol a takmer všetky prípady objasnil, sa Tappert rozlúčil až keď mal 75 rokov. Už sa na neho cítil príliš starý. Herec zomrel vlani vo veku 85 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu