Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Čechách sa zrazili nákladné vlaky

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

PŘEROV - V Přerove sa v noci na dnes zrazili dva nákladné vlaky dopravcu ČD Cargo. Strojvedúci jedného z nich bol ľahko zranený, jeden vagón sa vykoľajil. Vlak idúci z Paskova do Brna údajne prešiel návestidla vo chvíli, kedy nemal.

Škoda presiahne milión českých korún (40 tisíce eur), povedal hovorca inšpekcie Jan Kučera. Doprava na trati z Přerova do Kojetína bola do 08:00 zastavená, spoje na iných úsekoch nehoda neobmedzila.

Vlak idúci z Paskova tvorila lokomotíva s 15 vozmi. Podľa Kučeru jeho strojvedúci prešiel okolo návestidla, kde svietila červená. Z druhé strany od Hulína do Přerova po trati prechádzala lokomotíva s tromi vagónmi, ktorá mala vjazd do stanice povolený. Obaja strojvedúci použili rýchlobrzdu, zastaviť sa ale podarilo iba kratšej súprave.

"Po náraze vlaky spoločne prešli asi 40 metrov, kratší z nich bol potom posunutý o ďalších 14 metrov. Jeho strojvedúci utrpel odreniny a sťažoval sa na bolesť palca. Strojvedúci dlhšej súpravy sa schoval v strojovni. Škoda na vozidlách je 800.000 českých korún (32 tisíc eur), ďalšie škody budú na železničnom povrchu, ktorý momentálne pod vlakmi nevidíme," popisoval Kučera. Dodal, že inšpektori doposiaľ nemajú ani náznak toho, že by stret zavinila technická chyba.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu