Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Skupina žobrákov spôsobila rozruch na železnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

INNSBRUCK - Niekoľko žobrákov, pravdepodobne z východnej Európy, sa dnes postarala o rozruch na železnici v Tirolsku. Pôvodne sa totiž rozšírila správa o tom, že skupina jedenástich ľudí prepadla osobný vlak, ohrozovala cestujúcich a chcela ich okradnúť. Informáciu priniesla agentúra APA. Podľa nej proti "zločincom" zasahovala polícia.

Okolo 11:00 vraj cestujúci vo vlaku na trati neďaleko Innsbrucku informovali o prepadnutí strojvodcu. Ten to okamžite oznámil svojmu vedenie, ktoré zalarmovalo políciu. Policajti podľa Johannesa Gferera z rakúskych železníc vlak zastavili pred stanicou, aby páchatelia nemohli utiecť. V jazde sa pokračovalo až potom, keď policajti obsadili nádražie, napísala APA.

"Cestujúci preukázali občiansku statočnosť a súhra medzi strojvodcom, riadiacou stanicou a políciou fungovala veľmi dobre," uviedol hovorca. Vlak malo údajne prepadnúť jedenásť osôb pravdepodobne z Rumunska, ktorí chceli za jazdy okrádať pasažierov. Nakoniec sa ale ukázalo, že to bola zrejme len skupina východoeurópskych žobrákov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu