Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Zaútočil na policajnú stanicu a kúpele: 11 mŕtvych!

(Zdroj: TASR)

MOSKVA - Neznámy muž vo štvrtok v ruskom nepokojnom regióne Dagestan zavraždil 11 ľudí, z toho štyroch policajtov, informovali ruské tlačové agentúry.

"Výsledkom útoku na policajnú stanicu a miestne kúpele na okraji mesta Buinaksk bolo 11 zabitých vrátane štyroch policajtov a siedmich návštevníčok kúpeľov," uviedla agentúra RIA Novosti. Agentúra Interfax ešte predtým informovala, že útočníkovi sa podarilo z miesta činu ujsť.

Vo štvrtok však k Dagestanu prišlo k ďalším trom podobným incidentom.

Prvý z nich sa odohral v metropole Machačkala, keď neznámy páchateľ začal strieľať na policajné auto a zranil pritom dvoch mužov zákona. Vyšetrovatelia predpokladajú, že mohlo ísť o rovnakého útočníka, aký vyčíňal v Buinaksku. Pri železničnej trati neďaleko Machačkaly zase našli podľa RIA Novosti neznámu výbušninu.

Útoky militantov v tomto kaukazskom regióne sa začínajú v poslednom čase množiť. Stoja za nimi pravdepodobne islamisti, ktorí bojujú proti miestnym prokremeľským úradom. Obavy Moskvy sa zhoršili najmä po tom, ako ozbrojenci v júni zastrelili dagestanského dlhoročného ministra vnútra počas svadobnej oslavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu