Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Moderátor, ktorý si mal objednávať vraždy, zmizol

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SAO PAULO - Brazílsky moderátor, ktorého obvinili z objednania série vrážd, aby zvýšil sledovanosť svojho programu, utiekol na neznáme miesto po tom, ako na neho polícia vydala zatykač. Wallace Souza je rovnako aj poslancom parlamentu v brazílskom štáte Amazonas a až do minulého týždňa disponoval imunitou. Zákonodarný zbor mu však toto privilégium na žiadosť prokuratúry odobral. O prípade informovala v utorok britská televízna stanica BBC.

Souzu polícia obvinila z objednania série vrážd s cieľom zbaviť sa konkurencie a zvýšiť si podiel na trhu. Moderátor programu vysielaného na stanici Canal Livre tvrdí, že obvinenia sú len pokusom súperov pošpiniť jeho meno a že proti nemu neexistujú žiadne dôkazy. Podľa vyšetrovateľov však Souza nariadil vykonanie viacerých vrážd v štáte Amazonas a následne zalarmoval televízny štáb Canal Livre, aby bol na scéne ako prvý. Jeho ďalšou motiváciou z pohľadu zákonodarcu mala byť snaha dokázať svoje predchádzajúce tvrdenia, že kriminalita v tejto časti Brazílie je vysoká. Souzov televízny program zrušili pre tieto podozrenia ešte minulý rok. Ak sa podozrenia úradov dokážu, bude to znamenať, že brazílska televízia nielenže informovala o zločinoch, ale si tieto zločiny aj sama objednávala.

Souza mal podľa vyšetrovateľov nariadiť najmenej päť vrážd, aby sa zbavil drogových dílerov a zvýšil sledovanosť svojej relácie. Minister vnútra Francisco Cavalcanti vyhlásil, že všetko je podľa neho jasné. "V skutočnosti sami vyrábali fakty, vyrábali spravodajstvo," uviedol pred časom. Wallacea Souzu obvinili okrem vrážd aj z ďalších zločinov vrátane pašovania drog a nelegálnej držby zbraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu