Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hitler mal atómovú bombu!

Adolf Hitler
Adolf Hitler

BERLÍN - Nemeckí vedci testovali iba pár týždňov pred koncom druhej svetovej vojny jadrovú zbraň! Nacisti však, našťastie, nestihli bombu použiť i na bojisku, pretože neboli pripravení na jej hromadnú výrobu a mali problémy s detonátorom bomby.

Tieto šokujúce tvrdenia uvádza vo svojej novej knihe Hitlerova bomba nemecký historik Rainer Karlsch. Podľa neho je záznam o úspešnom nemeckom pokuse s atómovou zbraňou v nacistických i sovietskych archívoch. "Najdôležitejšie zistenie v mojej knihe je, že Nemci vybudovali pri Berlíne atómový reaktor, ktorý fungoval pár dní alebo týždňov. Druhá dôležitá vec je, že v Durínsku pri Baltickom mori sa uskutočnil úspešný jadrový test," povedal Karlsch pre televíziu BBC.

Podľa Karlscha disponovali Nemci "hybridnou atómovou bombou", oveľa menšou ako tie, ktoré zničili japonské mestá Hirošimu a Nagasaki. Test nemeckej atómovej bomby sa uskutočnil 3. marca 1945. Nemecká "atómovka" zničila plochu s rozlohou 500 štvorcových metrov a zabila stovky vojnových väzňov, ktorých fašisti použili ako pokusných králikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu