Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Politici si nadávali do opilcov a debilov!

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek

PRAHA – Českí politici si nedávajú servítku pred ústa. Pri diskusii o protikrízovom balíku padali aj vulgarizmy. Exminister financií Miroslav Kalousek (ODS) označil stredočeského hajtmana Davida Ratha (ČSSD) za debila. Ten útočil na stranu TOP 09 aj na exministra.

Rath uviedol, že poslanci TOP 09 sú prebehlíci, a pritom kážu o morálke. Nová strana je podľa neho zložená z recyklátov KDU-ČSL.

" Trochu ma mrzí, že pán Kalousek roky aplikuje spôsob, že nám povie svoje múdrosti, všetkých pouráža, a potom odíde čerpať ďalšie inšpirácie najskôr do niektorej z miestnych nalievární,"povedal Rath. Kritizoval ho hlavne za rozpočet. Kalousek vraj napádanie berie športovo.

"Som ochotný pripustiť, v rámci pokory parlamentnej diskusie, že ja sa občas opijem a vy sa správate ako 'debil'. Rozdiel medzi nami je v tom, že ja som schopný sa z toho do druhého dňa vyspať," vyhlásil Kalousek v parafrázi výroku niekdajšieho britského premiéra Winstona Churchilla. Podľa Ratha vulgarizmy a urážky "štvrtej cenovej skupiny" nezakryjú fakt, že Kalousek krajinu zadĺžil a teraz sa snaží zvaliť vinu na niekoho iného.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu