Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Deti v materskej škole strážila opitá učiteľka!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

HRADEC KRÁLOVÉ - Deti v materskej škole na Moravskom Předměstí v Hradci Králové v minulom týždni strážila opitá učiteľka. Policajti jej namerali 2,6 promile alkoholu. Žene (55) hrozí pokuta alebo rok väzenia.

Učiteľka bola aj riaditeľkou škôlky na ulici Milady Horákové. Mesto ju už na základe jej zlyhania odvolalo z funkcie.

"Je to nešťastná udalosť a osobná tragédia jednotlivca. Ide o dlhodobú pracovníčku tejto školy, nikdy na ňu nebola žiadna sťažnosť, celá udalosť nás veľmi mrzí," povedal námestník hradeckého primátora Martin Soukup.

Žena mala predpoludním na starosti 18 detí vo veku od piatich do šiestich rokov. Žiadnemu z nich sa v uvedenej dobe nič nestalo. Na podozrivé konanie učiteľky políciu upozornil jeden z rodičov.

"Policajti učiteľku previezli na protialkoholickú záchytnú stanicu, kde sa podrobila lekárskemu ošetreniu spojenému s odberom krvi. Potom bola lekárom odovzdaná rodine do domácej starostlivosti," uviedla hovorkyňa.

Podobné prípady sú v Česku výnimočné. Napríklad v roku 2007 učila v brnenskej základnej škole pedagogička, ktorá mala v krvi takmer 2,9 promile alkoholu. Ženu zo školy vyviedli policajti a následne dostala výpoveď.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu