Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Lietadlo s českými rekreantmi pristálo v Bratislave pre poruchu

Ilustračná foto
Ilustračná foto

BRATISLAVA - Lietadlo slovenského prepravcu Seagle Air s necelými dvomi desiatkami českých dovolenkárov cestujúcich do Grécka dnes podvečer pristálo neplánovane v Bratislave.Túto informáciu potvrdilo letisko i dopravca.

Dôvodom bola technická porucha. Prepravca poslal po 17 rekreantov náhradný stroj, s ktorým nakoniec večer po niekoľkých hodinách na dovolenku odleteli. Lietadlo smerovalo z Ostravy do gréckeho Solúnu. Posádka sa rozhodla pristáť po tom, čo sa objavil problém s pretlakovacím systémom stroja, uviedol riaditeľ Seagle Airu Peter Hanák. Zdôraznil, že všetci pasažieri sú v poriadku.

"Nešlo ani o tieseň, ani o núdzové pristátie," povedala hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická. Na letisku podľa nej stroj pristál pred šiestou hodinou večer. Seagle Air mala problémy s poruchami aj v minulosti. V auguste sa na bratislavské letisko vrátilo lietadlo tejto spoločnosti s viac ako 140 pasažiermi na palube, dôvodom bola zvýšená teplota motora.

Stroj smeroval do tureckého letoviska Antalya. Dnešný let z Ostravy nebol zaplnený, keďže sa letná turistická sezóna chýli ku koncu. Podobné ťažkosti neobišli ani dnes už skrachované nízkonákladové aerolinky SkyEurope. V auguste sa s poruchou vrátilo do Bratislavy lietadlo, ktoré malo pristáť v Paríži.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu