Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslancom rozdávali toaletný papier

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA - Českých poslancov pri príchode do Snemovne čakali hneď dve skupinky aktivistov. Zástupcovia strany Veci verejné zákonodarcom ponúkali rolky toaletného papiera s nápisom "Ústava Českej republiky". Podľa predsedu strany Radka Johna sa totiž parlamentní politici správajú k ústave ako k toaletnému papieru.

"Protestujeme proti zmene ústavy takto pomocou dohody parlamentných strán, jediná možná zmena ústavy podľa nás by bola prostredníctvom referenda," povedal John.

Lídri parlamentných strán sa v pondelok večer dohodli na tom, že dnes v dolnej komore otvoria diskusiu o trvalej ústavnej zmene, ktorá umožní okamžité rozpustenie snemovne. Zhodli sa na tom po tom, čo Ústavný súd zatiaľ odložil termín predčasných volieb.

Záujem o papier vraj neprejavil predseda ODS Mirek Topolánek. Bez slov si ho prevzal prechádzajúci predseda snemovne Miloslav Vlček z ČSSD. Zhruba desiatka ľudí z iniciatívy Nie základniam potom okolo budovy dolnej komory prechádzala s bielymi plachtami na chrbte s heslami proti umiestneniu americkej radarovej základne v Česku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu