Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hacker vraj ukradol poisťovni Uniqa citlivé údaje klientov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

PRAHA – Poisťovni UNIQA unikli citlivé dáta viac ako 10 tisíc klientov. Zoznam s menami klientov poisťovne vrátane rodného čísla, čísla zmluvy a telefónneho kontaktu je k dispozícii voľne na internete.

Informovala o tom televízia Prima, ktorá má zoznam k dispozícii. Poisťovňa Uniqa celú záležitosť považuje za vážnu a z činu podozrieva počítačového hackera. Číslo zmluvy zo zoznamu v kombinácii s rodným číslom umožňuje vstup do počítačového systému na internetovej stránke poisťovne, kde sú k dispozícii informácie o zmluve vrátane citlivých údajov súvisiacich s príslušnou poistnou zmluvou a zaplatenou sumou.

Poisťovňa Uniqa sa o úniku dát dozvedela až od televízie Prima. Podľa hovorkyne poisťovne Uniqa Evy Svobodovej je to dosť dôležitá informácia.

"Tak to nám to asi niekto fakt napadol. Samozrejme musíme začať interne ihneď konať, aby sa to vyriešilo," povedala Svobodová. Polícia bude teraz zisťovať, či urobil chybu niekto z poisťovne alebo citlivé údaje klientov ukradol počítačový hacker. Oslovení klienti zo zoznamu sú celou situáciou zaskočení a dúfajú v rýchlu nápravu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu