Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Dvaja brigádnici uhoreli pri požiari kosačky!

BLATNÁ - Dvaja vysokoškoláci zahynuli dnes ráno pri požiari, ku ktorému došlo v areáli technických služieb v juhočeskej obci Blatné. Oheň vzbĺkol pravdepodobne pri dolievaní benzínu do kosačiek na trávu. Ďalší štyria pracovníci stačili pred ohňom utiecť do bezpečia.

Obeťami sú dvaja pracovníci, ktorí pomáhali s údržbou zelene v technických službách, uviedol starosta Josef Hospergr. Príčinu požiaru vyšetrujú policajti. Požiar nahlásili na operačné stredisko hasičov 06:15.

"Je to dielňa na údržbu zelene technických služieb, išlo o požiar dielne v celom rozsahu vrátane strechy. Bohužiaľ po lokalizácii sa na mieste našli dve mŕtve telá," povedal veliteľ zásahu hasičov Petr Polívka. Pôvodné informácie hovorili o požiari plynovej kotolne, ktorá je tiež v areáli technických služieb.

"Požiar oddelil zrejme možnosť úniku dvom mladým pracovníkom, ktorí tam zostali a boli usmrtení," popísal tragédiu starosta. Boli to vysokoškoláci, ktorí pomáhali s údržbou zelene. Mesto teraz zvažuje spôsob pomoci rodinám obetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu