Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Česko má ďalších 20 prípadov novej chrípky!

(Zdroj: SITA)

PRAHA - V Českej republike pribudlo v priebehu víkendu 20 nových prípadov prasacej chrípky, čo je zatiaľ najvyššie jednorazové zvýšenie počtu nakazených v krajine.

Podľa ministerstva zdravotníctva tak celkový počet infikovaných vírusom H1N1 stúpol na 63. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz.

U žiadneho z nakazených nie sú hlásené závažnejšie komplikácie a liečenie prebieha prevažne v domácej izolácii. Väčšina chorých sa do styku s nebezpečným vírusom dostala v rizikových oblastiach, ako sú Spojené štáty, Španielsko alebo Veľká Británia. Ďalší sa nakazili od chorých príbuzných. Najviac nových prípadov pribudlo v Prahe, kde prasaciu chrípku diagnostikovali piatim pacientom. Štyria infikovaní pribudli v Královohradeckom kraji, traja v Ústeckom. V ďalších krajoch stúpa počet chorých pomalšie.

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) je stále pandémia prasacej chrípky v rannom štádiu. Vzhľadom k počtu obyvateľov Zeme sa dá predpokladať, že by sa vírusom behom najbližších dvoch rokov mohli nakaziť dve miliardy ľudí. Podľa odhadov odborníkov je v súčasnosti na svete vírusom infikovaných už viac než milión ľudí. Doteraz prasacej chrípke podľahlo 998 osôb.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu