Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ďalšie 3 prípady novej chrípky na Slovensku!

BRATISLAVA - Slovensko zaznamenalo vo štvrtok ďalšie tri prípady nákazy novou chrípkou A (H1N1), počet nakazených sa tak zvýšil na 35. Do štatistík pribudli tri ženy vo veku 19, 25 a 36 rokov z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Pacientky sa vrátili zo zahraničia, dve z Anglicka a jedna z Malty.

Dnes o tom informovala Martina Merková z Ústavu verejného zdravotníctva. Ženy mali podľa úradu teplotu nad 38 stupňov Celzia a kašeľ. Objavili sa tiež bolesti hlavy, kĺbov, nádcha či malátnosť. Medzi doterajšími potvrdenými prípadmi na Slovensku bolo viacero detí vrátane malých bábätiek. Vo svete na novú chrípku podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) zomreli už stovky ľudí, pričom denne pribúdajú nové prípady.

Prvou potvrdenou obeťou v strednej Európe sa stal Maďar trpiaci chronickými ťažkosťami srdca a pľúc, čo mohlo priebeh ochorenia sťažiť. Muž zomrel ešte minulý týždeň, prítomnosť vírusu zistili až pri pitve. Vírus sa podľa WHO už nedá zastaviť a všetky krajiny budú potrebovať očkovaciu látku. Tá však bude k dispozícii najskôr na jeseň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu