Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Had unikol z terária, uškrtil dvojročné dievčatko

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MIAMI – Pytón, ktorého choval doma majiteľ na Floride, včera unikol z terária a uškrtil malé dvojročné dievčatko.

Informovala o tom agentúra AP. Keď Charles Darnell, priateľ matky dieťaťa a majiteľ 2,5-metrového pytóna tmavého, zistil, že had zmizol z terária, išiel do izby malej Shaiunny. Pytón dievčatko pohrýzol na hlave a škrtil ho. Darnell hada bodal, kým sa mu nepodarilo dieťa uvoľniť. Pomoc prišla neskoro, dievčatko už bolo mŕtve.

„Dievčatko je mŕtve,“ kričal podľa záznamu do telefónu tiesňovej linky. „Náš sprostý had sa v noci dostal von a dievčatko uškrtil!“ Had stále žije. Pri prehliadke domu ho zabavila polícia. Pytón dievčatko uškrtil, pretože sa cítil ohrozený alebo dieťa považoval za potravu. Darnell nemal povolenie chovať ho. Polícia ho ale z žiadneho trestného činu zatiaľ neobvinila. Úrady musia najskôr zistiť, či išlo o zanedbanie starostlivosti o dieťa alebo iné porušenie zákona.

Podľa organizácie na ochranu zvierat Human Society of the United States pytóny chované doma od roku 1980 vrátane včerajšieho prípadu zabili 12 ľudí, z toho päť detí. Pytóny tmavé na Floride pôvodne nežili, ale darí sa im tam dobre. Môžu dorásť až do osemmetrovej dĺžky a vážiť až 90 kilogramov. Niektorí chovatelia ich vypustili do voľnej prírody, kde ich určité množstvo prežíva. Jeden z nich zabil aligátora a keď sa ho snažil zožrať, praskol. Vedci tiež nevylučujú, že počas vyčíňania hurikánu Andrew v roku 1992 z obchodov so zvieratami uniklo množstvo týchto hadov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu