Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pochovali stevarda z havarovaného airbusu

(Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - Približne 100 ľudí vrátane zamestnancov leteckej spoločnosti Air France v uniformách sa vo štvrtok v brazílskom Riu de Janeiro zúčastnilo na pohrebe stevarda z lietadla, ktoré sa v noci z 31. mája na 1. júna zrútilo do Atlantického oceánu.

Dvadsaťosemročný Brazílčan Lucas Gagliano bol jedným z členov posádky letu číslo 447, ktorý sa stratil z obrazoviek radarov na trase z Ria do Paríža. Na palube stroja typu Airbus A330 sa nachádzalo 228 osôb z 32 krajín, z toho 72 Francúzov a 59 Brazílčanov, ako aj traja občania SR. Z oceánu doteraz vylovili 50 tiel, z ktorých sa 11 podarilo identifikovať.

Gagliana, ktorý žil a pracoval vo Francúzsku, pochovali na Cintoríne svätého Jána Krstiteľa v riodejaneirskej štvrti Botafogo. Jeho truhla bola prikrytá vlajkou miestneho futbalového klubu, dvoma veľkými fotografiami a kvetmi. Gagliano sa vrátil do Brazílie paradoxne preto, aby pomohol usporiadať pohreb svojho otca, ktorý zomrel v Riu 15 dní pred leteckou nehodou.

Príčina najhoršej nehody v histórii Air France stále nie je známa. Francúzsky úrad letecký úrad, ktorý vyšetruje haváriu, vo štvrtok oznámil, že svoju "prvú faktografickú správu" zverejní 2. júla. Pátranie po takzvaných čiernych skrinkách lietadla bude pokračovať do 30. júna, dokedy by mali vysielať navádzací signál.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu