Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zachytili signály z čiernych skriniek airbusu!

Trosky lietadla Air France
Trosky lietadla Air France

PARÍŽ - Odborníci zaznamenali prvé slabé signály čiernych skriniek z airbusu spoločnosti Air France, ktoré sa zrútilo do Atlantiku v noci na 1. júna a v ktorého troskách zahynulo 228 ľudí.

Signály zachytili lode francúzskeho námorníctva, ktoré spustili vedeckú miniponorku Nautile, aby tieto signály presnejšie lokalizovala. Informoval o tom denník Le Monde na svojej internetovej stránke.

Takzvané čierne skrinky obsahujú záznamy technických a hlasových údajov z posledných chvíľ lietadla. Zatiaľ ale nie je isté, či zariadenie vysielajúce akustické signály pre nájdenie skriniek je s nimi skutočne spojené. Nedá sa totiž vylúčiť, že sa zvukové zariadenie pri rozpade lietadla vo vzduchu alebo náraze na hladinu od čiernych skriniek odtrhlo.

Prvý slabý signál zachytili viac ako tri týždne po zrútení lietadla. Po čiernych skrinkách pátrajú v okruhu asi 70 kilometrov od miesta posledného pozičného hlásenia lietadla, to znamená asi 850 kilometrov severovýchodne od brazílskeho súostrovia Fernando de Noronha.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu