Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Francúzi ukončili vzdušné pátranie po airbuse

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: SITA)

BRASÍLIA - Francúzsko ukončilo vzdušné pátranie po troskách airbusu leteckej spoločnosti Air France. Lietadlá štartovali zo senegalského Dakaru.

S odvolaním sa na brazílsku armádu o tom dnes informovala agentúra AFP. Airbus sa zrútil v centrálnom Atlantiku pred štyrmi týždňami a pri nešťastí zahynulo všetkých 228 cestujúcich. Veliteľstvo brazílskeho vojenského námorníctva oznámilo, že dostalo vyhlásenie Strediska pre koordináciu operácií (CCS). V ňom informuje, že zastavuje pátranie vo svojej zóne asi dve tisíc kilometrov od predpokladaného miesta leteckej katastrofy. Stredisko prevádzkuje Senegal, ale Francúzi mu poskytli teraz lietadlá.

Po Airbuse sa tak pátra výhradne z brazílskych brehov. Operácia pokračuje aj napriek tomu, že sa už týždeň nepodarilo nájsť žiadne telo obete. Posledné malé trosky našli včera. Francúzska jadrová ponorka a niekoľko plavidiel vojenského námorníctva tejto krajiny stále pátrajú po čiernych skrinkách z lietadla. Včera prenikli na verejnosť informácie, že námorníctvo síce zachytilo určité zvuky, ale nejde o signály z čiernych skriniek.

Pátrajú po nich v nulovej viditeľnosti v hĺbke päť tisíc metrov. Dno je skalnaté a s mnohými trhlinami. Na ich objavenie však už nezostáva veľa času, lebo batérie sa podľa odborníkov vybijú už možno za 8 dní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu