Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vraždiaca čašníčka sa stala ľudovou hrdinkou

PEKING – Čašníčka z karaoke baru, ktorá na smrť dobodala vládneho činiteľa, lebo ju nútil k sexu, sa stala ľudovou hrdinkou.

Súdia ju v centrálnej časti Číny. Na jej počesť skladajú piesne a básne. Verejnosť ju považuje za obeť, ktorá sa vzoprela nespravodlivosti, píše agentúra AP. S nezvyčajnými sympatiami o dievčati informovali aj čínske štátne médiá.

Teng Jü-ťiao (21) sa minulý mesiac sama prihlásila na polícii krátko potom, ako nožom na ovocie dobodala Tenga Kuej-ta (†43). Nie sú príbuzní, ide len o zhodu mien. Muž svojim zraneniam neskôr podľahol. Zastihol dievča v práčovni niekoľko poschodí nad barom, kde pracovala. Chcel sexovať. Keď ho odmietla, zatlačil ju na pohovku a nechcel pustiť. Čašníčka sa začala brániť nožom, ktorý mala v taške. Muž riadil tamojší vládny úrad na podporu podnikania.

Jej popularita je ďalším dôkazom nespokojnosti a hnevu nad zneužívaním moci čínskych papalášov zo štátnej správy, komunistickej strany a ozbrojených zložiek. Podobný prejav verejných sympatií vyvolal prípad mladíka, ktorý zabil 6 policajtov v Šanghaji. Tí ho ponižovali a týrali pri výsluchu, keď prišiel nahlásiť stratu bicykla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu