Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tínedžerov z ústavu súdia za prípravu vraždy

Michal M. a Lukáš Z. Zobraziť galériu (3)
Michal M. a Lukáš Z.

BANSKÁ BYSTRICA – Pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici sa dnes začal proces s dvojicou chovancov (15) Reedukačného centra z Čerenčian. Chceli zavraždiť vychovávateľa a utiecť.

Michal M. zo Senice a Lukáš Z. z Banskej Bystrice boli v ústave za záškoláctvo, drobné krádeže a iné prečiny. Prišli tam len krátko pred plánovanou vraždou. Pripravili si na ňu kovový hák, kancelárske nožnice a špicatú drevenú násadu.

Všetko si naplánovali na noc 20. septembra. Po vražde chceli s ďalším chovancom ústavu vychovávateľovi zobrať telefón, peniaze a kľúče, aby sa dostali von. K brutálnemu činu nakoniec nedošlo. Tretí z chlapcov všetko oznámil. Stal sa na súde korunným svedkom obžaloby.

Podľa Metoda G. bol iniciátorom celej akcie Lukáš Z. Ten na súde poprel úmysel vraždiť. Vyhlásil, že by to nikdy neurobil. Vraj sa iba pred kamarátmi chválil. Proti nemu svedčil aj spoluobžalovaný Michal M.

Znalci oboch obžalovaných označili za priemerne inteligentných s tým, že ich náprava je možná. Za všetko mladistvým hrozí trest 2 až 7 rokov. Senát odročil pojednávanie na júl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu