Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odvysielali nové zábery Mladiča s rodinou

Ratko Mladič
Ratko Mladič

SARAJEVO - Bosnianska televízia odvysielala vo štvrtok nové zábery podozrivého vojnového zločinca, bývalého bosnianskosrbského generála Ratka Mladiča, ako si užíva výlet s rodinou. Zábery boli najprv umiestnené na internetovom serveri YouTube a sarajevská televízia FTV časť odvysielala v stredu večer.

Televízia oznámila, že má vyše hodinové zábery Mladiča v Bosne a Hercegovine, z toho posledné sú vraj natočené v neznámom lyžiarskom stredisku túto zimu. Na videu Mladič vyzerá chudší a starší, no podobu nezmenil až tak, ako bosnianskosrbský líder Radovan Karadžič, ktorého minulý rok zatkli v Belehrade Riaditeľ srbského Úradu pre spoluprácu s Medzinárodným tribunálom pre bývalú Juhosláviu (ICTY) Dušan Ignjatovič povedal, že asi ide o staršie nahrávky, ktoré už boli odovzdané tribunálu.

"Zatiaľ neviem presne povedať, odkiaľ pochádzajú," vyhlásil a dodal, že pravdepodobne ich zhabala polícia počas razií v rámci pátrania po Mladičovi. Ignjatovič nevedel potvrdiť tvrdenie televízie, že niektoré zábery boli natočené túto zimu. "Nedokážem povedať, či je to pravda, ale nemyslím si, že video je z roku 2008," konštatoval.

Na zatiaľ nezverejnených záberoch je Mladič v rôznych reštauráciách a bytoch, skoro vždy v sprievode svojej manželky Bosy a syna Darka. Na jednom zábere je vo vojenských kasárňach, na ďalšom tancuje na synovej svadbe alebo drží dve novonarodené deti, ktorým sa prihovára ako k vnúčatám.

Video zo svadby je datované rokom 2000. Mladič je na úteku už od roku 1995, keď voči nemu ICTY vzniesol obvinenia z genocídy. Pripisujú mu zodpovednosť za masaker 8000 moslimských mužov a chlapcov v Srebrenici v roku 1995 ako aj ďalšie vojnové zločiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu