Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Českým vrhačom vajec hrozia 2 roky

BRNO – Česká polícia obvinila z výtržníctva dvoch z troch mladíkov (18, 22), ktorí na včerajšom mítingu sociálnych demokratov v Brne hádzali na tribúnu vajcia. Nikoho netrafili a niektorí páni na tribúne si ani nevšimli, čo okolo nich preletelo.

Pôvodne sa predpokladalo, že vajíčkový útok vyriešia ako priestupok. Posledný (16) z trojice na obvinenie ešte len čaká. Mladíci sa síce o útok vajcami pokúsili, ale neuspeli. Nikoho so sociálnych demokratov nezasiahli.

Niektorí páni z tribúny si ani nič nevšimli. Napríklad brniansky primátor a jeden z podpredsedov ČSSD Roman Onderka. Povedal, že sa „venoval ľuďom zaujímajúcim sa o program sociálnej demokracie".

Podľa polície mladík (18) hodil dve vajcia. Nikoho netrafil azda aj preto, lebo mal v krvi 1,7 promile. Najmladšieho (16) zadržali potom, ako jedno vajce vrhol na tribúnu a druhé si vyťahoval z ruksaku. Policajná hovorkyňa doplnila: „Všetci traja hádzali vajcia. Nepočúvli výzvy hliadok a boli tak agresívni, že policajti museli použiť donucovacie prostriedky.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu