Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vajíčkové útoky pokračovali, nepomohla ani panvica!

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek

LIBEREC – Napriek výzvam vajíčkové útoky na mítingoch českej sociálnej demokracie pokračovali aj vo štvrtok.

Namiesto šéfa ČSSD, ktorý neprišiel, si to ale odniesli ďalší politici. Podpredsedu ČSSD Zdeňka Škromacha v Liberci pred vajcom nezachránila ani panvica, ktorou sa vybavil na obranu. Zatiaľ čo prvé dva predvolebnej mítingy sociálnych demokratov v Českej Lípe a Turnove boli vcelku pokojné, v Liberci prišlo na námestie okolo 200 ľudí a atmosféra značne zhustla.

Hlavne mladí ľudia neboli vybavení len heslami proti ČSSD a predsedovi Paroubkovi, ale priniesli si aj celá batérie vajec. Predseda strany však do Libereckého kraja neprišiel, útoky kritikov strany si tak odniesli jeho kolegovia.

Skupinka študentov s transparentmi postávala najprv stranou a sám Škromach sa situáciu snažil odľahčiť tým, že si k nim išiel s panvicou v ruke vykoledovať nejaké vajcia "pre chudobných". Postupne sa ale situácia začala vyhrocovať. Všetko vyvrcholilo práve vajcom, ktoré zasiahlo Škromacha. Ďalšie vajcia už sa skupinke hodiť nepodarilo, hoci sa pokúsila dostať bližšie k pódiu. V tej chvíli sa do útočníkov pustili priaznivci ČSSD a zasiahli aj policajti.

Dvoch vrhačov vajec polícia na mieste potrestala tisícikorunovou pokutou. "Ďalší odmietol priestupok uznať a preto ho odovzdáme na vybavenie na priestupkovú komisiu," povedala liberecká policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková. Polícia vyšetruje ešte jedného mladíka, o jeho prípade však hovorkyňa nemohla informovať so zdôvodnením, že je neplnoletý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu