Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Exprezident spáchal samovraždu!

Kórejci sú zdesení, ich bývalý prezident spáchal samovraždu
Kórejci sú zdesení, ich bývalý prezident spáchal samovraždu

SOUL - Pád zo skaly, po ktorom v sobotu ráno zahynul bývalý juhokórejský prezident Ro Mú-hjun, bol samovraždou. Bývalý prezident zanechal pozostalým list na rozlúčku, informoval pred malou chvíľou jeho právnik a rodinný priateľ Mun Čä-in.

Ro v krátkom odkaze vysvetlil, že život bol preňho "veľmi ťažký" a požiadal rodinných príslušníkov, aby za ním nesmútili. "Prosím, nesmúťte za mnou. Nie sú snáď život a smrť jedno a to isté?" napísal exprezident. Rodinu požiadal, aby jeho telo spopolnili. "Prosím, postavte pre mňa u nás v obci malý náhrobok," napísal.

Exprezident skočil zo skaly pri výlete neďaleko svojej rodnej obce Bonga v oblasti Kimhä na juhovýchodnom pobreží krajiny. Na výlete s ním bol ešte jeho priateľ. Novinárom povedal, že exprezident využil jeho chvíľkovú nepozornosť a on už nestihol zareagovať. Roa previezli o 08.15 miestneho času (01.15 SELČ) s vážnymi zraneniami hlavy do nemocnice v Busane, zhruba o 09.30 (02.30 SELČ) zraneniam podľahol.

"Zlomilo mi to srdce. Neviem si predstaviť, ako veľmi musel trpieť, keď sa rozhodol pre takýto krok," povedal agentúre AP 46-ročný Park Kjung-hi, ktorý sledoval spolu s ďalšími zhrozenými spoluobčanmi správy o exprezidentovej smrti na veľkoplošnej obrazovke v centre Soulu.

Roov nástupca v prezidentskom úrade Lee Mjung-bak vyhlásil, že informáciám o Roovej smrti nemôže uveriť.

Niektoré juhokórejské médiá spájajú samovraždu exprezidenta s korupčnou kauzou, v súvislosti s ktorou ho začiatkom roku začali vyšetrovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu