Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícia hľadá vykrádačov účtov, má ich podobu!

(Zdroj: TASR)

OSTRAVA - Viac než 6 miliónov českých korún (viac ako 224 635 eur) sa pokúsila získať z bankových účtov dvojica podvodníkov. Kriminálka vďaka kamerám v bankách pozná ich podobu.

Dvaja podvodníci predložili vo viacerých pobočkách bánk falošné príkazy na úhradu. „V bankách sa na základe falošných príkazov dali do pohybu peniaze. Včas ich ale zachránili a k páchateľom sa nedostali,“ povedal dnes kriminalista, ktorý sa prípadom zaoberá.

Dvojica operovala na území celého Česka. Najviac prípadov ale evidujú policajti na severnej Morave. „V rôznych pobočkách bánk od 6. apríla vhadzovali do zberných boxov falzifikáty príkazov na úhradu," doplnila Darina Majková zo severomoravskej polície. Kriminalisti nechcú iné podrobnosti o prípade zatiaľ zverejniť.

„Máme k dispozícii iba fotografie, na ktorých sú podozrivé osoby. Obraciame sa preto na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní po totožnosti týchto ľudí,“ povedala policajtka. Dodala, že informácie môžu svedkovia zavolať na české telefónne čísla 974 766 614 alebo 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu