Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pre chrípku zavreli už 4 tisíc škôl a škôlok!

(Zdroj: SITA)

KÓBE - Japonské úrady v utorok zavreli viac ako 4 tisíc škôl a škôlok. K tomuto bezpečnostnému opatreniu Tokio pristúpilo, keďže počet prípadov nákazy chrípkou typu A, ktorú spôsobuje vírus H1N1, stúpol na 163. Mnohí ľudia v oblastiach výskytu vírusu nosia na tvárach rúška.

Dokopy bolo v mestách Kóbe a Osaka a ich okolí zavretých 4 043 škôl a škôlok, informoval nemenovaný predstaviteľ japonského ministerstva školstva. Od 9. mája, keď bol potvrdený prvý prípad nákazy na území Japonska, krajina potvrdila 163 prípadov nákazy na centrálnom ostrove Honšu, čo je štvrtý najvyšší počet nakazených na svete.

Zatiaľ v krajine prasacej chrípke nikto nepodľahol. Podľa miestnych úradov však môže byť počet prípadov nákazy oveľa väčší a skutočný počet ľudí nakazených vírusom, v tejto husto obývanej krajine, môže dosahovať stovky. Odborníci varujú, že vírus sa mohol dostať aj do ďalších oblastí vrátane hlavného mesta Tokio, kde žije takmer 36 miliónov ľudí.

Vírus sa medzi Kóbe a Osaka pravdepodobne rozšíril počas stredoškolského volejbalového zápasu medzi mestami, na ktorom sa tréneri a niektorí hráči necítili dobre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu