Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V USA na novú chrípku zomrel učiteľ

NEW YORK – Prvé úmrtie na novú chrípku zaznamenal New York. Včera tam zomrel učiteľ, ktorého hospitalizovali v kritickom stave.

Pred niekoľkými dňami sa začal vírus A(H1N1) šíriť v newyorských školách. Niektoré školy vzápätí zatvorili. Žiaci sa do nich začali vracať minulý týždeň. Pred týždňom však museli kvôli chorobe zrušiť vyučovanie v ďalších školách. Na chrípku tam ochorelo veľa študentov.

Z celkového počtu chorých na novú chrípku v Spojených štátoch ich nemalá časť pripadá práve na New York. Avšak väčšina ochorených vykazovala len mierne príznaky. Nebohý učiteľ Mitchell Wiener (†55) upadal striedavo do bezvedomia a lekári mu podávali experimentálne lieky. Rodina v sobotu dokonca oznámila, že stav muža sa o niečo zlepšil. Nakoniec však v nedeľu večer chrípke podľahol.

Celosvetovo počet nových prípadov klesá. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) registruje 8 480 nakazených v 39 štátoch. Počet obetí presahuje sedem desiatok. Najhoršie sú na tom stále USA a Mexiko.

Napríklad aj v Japonsku počet nemocných prudko rastie. Podľa agentúry AFP sa od víkendu objavilo niekoľko desiatok nových prípadov nákazy. Takže úrady ich evidujú už 121.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu