Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Babičky sa fotili nahé pre charitu

LONDÝN – Skupina britských dám, ktoré pred desiatimi rokmi spôsobili senzáciu nafotením kalendára s aktmi, lebo tak chceli získať peniaze na výskum rakoviny, sa teraz rozhodli svoj kúsok zopakovať. Kalendár na budúci rok je už hotový a dá sa kúpiť cez internet.

Z pôvodného tuctu amatérskych modeliek ich tentoraz pred objektív fotografa predstúpila iba polovica. Najmladšia má 57, najstaršia 75 rokov. Namiesto figových listov sa modelky zakrývajú kvetinami a ovocím. Nápad nafotiť takýto kalendár vznikol v roku v roku 1999.

Manžel jednej z modeliek Angely Bakerovej ochorel na leukémiu. Pôvodne ženy chceli za zarobené peniaze kúpiť iba pohovku do čakárne nemocnice, kde sa muž liečil. Kalendár však mal obrovský úspech a to nielen na britských ostrovoch, ale aj v zahraničí.

Predalo sa ho vyše 200-tisíc kusov. Do dnešného dňa priniesol asi 2 milióny libier (2 225 859 eur), ktoré putovali na podporu výskumu leukémie.

Modelky dúfajú, že nové vydanie prinesie rovnakú sumu. Iniciatíva dám z grófstva Yorkshire sa v roku 2003 dočkala i filmového spracovania. Vo filme Dievčatá z kalendára si zahrala i neskoršia držiteľka Oscara Helen Mirrenová.

John Baker nakoniec svojej chorobe podľahol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu