Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žiačky sa v noci vlúpali do školy kvôli testom

PARDUBICE - Pardubickí strážnici pristihli v nedeľu v noci v škole dve žiačky vo veku 12 a 13 rokov, ktoré sa údajne do školy vlámali, aby v materiáloch učiteľky zistili obsah písomnej práce na budúci deň.

Informuje o tom server Novinky.cz s tým, že prípad bude pravdepodobne riešiť riaditeľ školy. Dievčatá vo veku 12 a 13 rokov nie sú trestne zodpovedné, preto polícia prípad zrejme odloží, napísal server.

"Vo večerných hodinách prišiel na PCO signál o napadnutí objektu, preto strážnici ku škole na sídlisku Polabiny okamžite vyslali hliadku. Škola však bola zamknutá, nikde nič nebolo otvorené, napriek tomu ale signál stále hlásil, že v objekte sa niekto nachádza," povedal denníku Právo pardubický policajný námestník Pavel Čejka.

Strážnici podľa Čejky nakoniec privolali školníka, ktorý školu odomkol a pri prehliadke našli v jednej z učební dve žiačky. "Na otázku odpovedali, že si tu jedna z nich zabudla učebnice, pri ďalších otázkach sa však jedna žiačka priznala, že si tajne zaobstarala kľúče od školy a chcela tam získať otázky na nadchádzajúce písomné testy," uviedol pre Právo Čejka.

Vedenie školy sa podľa servera k prípadu nevyjadrilo. Prípad vlámania do objektu môže riešiť len triednym alebo riaditeľským pokarhaním, uvádza server.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu