Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matka brutálne napadla učiteľku v Sobranciach: Sotila ju zo schodov a dobila!

Útočiaca matka Zobraziť galériu (3)
Útočiaca matka (Zdroj: foto: tv joj)

SOBRANCE – Brutálny útok rozzúrenej Gabriely na vychovávateľku v základnej škole v Sobranciach, ktorý sa odohral ešte v utorok, sa skončil vážnym poranením chrbtice s najmenej trojmesačnou dobou liečenia.

Príčinou útoku besnejúcej matky malo byť, že svoju dcéru našla v škole pomočenú. Gabriela strhla zozadu učiteľku zo schodov, hodila ju o stenu a na mieste dopadu ju ešte udierala kabelou. Napadnutá učiteľka však s Gabrielinou dcérou do kontaktu vôbec neprišla, do práce chodí totiž ako vychovávateľka na obed, a to už dievčatko v škole nie je.    

Gabriela, matka prváčky, ktorá spôsobila brutálny incident, je v škole „známa firma“. Sama bola v minulosti žiačkou tejto školy a teraz do nej vodí svoje deti. No podľa očitých svedkov a tamojších učiteľov, často vyvoláva konflikty a jej prejavy sú afektované a hlučné.

„Išla som z jedálne na toaletu, prechádzala som suterénom a videla som, ako sa dotyčná osoba háda s dozorkonajúcimi učiteľkami,“ opisuje začiatok celého nepríjemného incidentu napadnutá vychovávateľka Gabriela Riníková (56). Keď prechádzala okolo nich, žena sa ňu obrátila so slovami: „Aj vy mi bijete dcéru,“ opisuje ďalej vychovávateľka a pokračuje: „Ja som sa obrátila a odpovedala jej – Pani, ja vás, ani vašu dcéru vôbec nepoznám, otočila som sa a pokračovala ďalej. Nevšimla som si však, že žena ide za mnou. Keď som stúpala po schodoch a už som bola na poslednom s tým, že sa idem chytiť madla, zrazu ma zozadu strhla a sotila o stenu,“ opisuje chvíle hrôzy sobranecká vychovávateľka.

Matka brutálne napadla učiteľku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Podľa očitých svedkov,  žena padala asi cez päť schodov. Ako dopadla, rozzúrená žena k nej pribehla a začala ju surovo biť kabelou: „Bila ma hlava-nehlava, akoby bola šialená, nepríčetná,“ spomína na otrasný zážitok napadnutá žena. Okamžite na pomoc pribehli pracovníci školy a besnejúcu Gabrielu museli doslova odtiahnuť od zbitej vychovávateľky: „Nevládala som sa postaviť, ostala som na štyroch, pomohli mi až privolaní záchranári a policajti," dodáva napadnutá žena.

„Po prijatí oznámenia okolo 13tej hodiny, sme okamžite vyštartovali. Ženu sme na mieste ošetrili. Po prvotnom ošetrení hlavy, drieku a brucha sme ju previezli do michalovskej nemocnice,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. Napadnutá žena bola v šoku a mala vysoký tlak, záchranári jej v sanitke podali aj liek na upokojenie.

Matku malej prváčky malo rozčúliť to, že keď prišla na obed pre svoju dcéru Lauru, našla ju pomočenú: "Bola pomočená a hovorila mi, že ju pani učiteľka nechcela pustiť na záchod a ja som začala plakať," opísala pre TV Joj matka malej prváčky Gabriela a pokračovala: "Učiteľka ma začala urážať, nechoďte do triedy, nehovorte so mnou. Vraj neznáša cigánov. Tak som ju buchla taškou a ona už spadla sama. Sedela na schodoch," tvrdí matka šiestich detí.

Matka brutálne napadla učiteľku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Napadnutá Gabriela Riníková je dlhoročnou vychovávateľkou sobraneckej základnej školy. Do práce však prichádza na obed, keď deti nastupujú do družín. Venuje sa im, robí s nimi úlohy a niektoré aj doučuje. Stará sa o výzdobu školy a areálu. S dcérou útočiacej ženy neprichádza do kontaktu, pretože tá je prváčka a vyučovanie sa najnižším ročníkom končí okolo pol dvanástej.

Matka malej Laury si ju pravdepodobne musela s niekým pomýliť. Na to však vychovávateľka nepekne doplatila. Skončila totiž s vážnym poranením chrbtice, a to so zlomeným 12tym stavcom a narazenou kostrčou. Predpokladaná doba liečenie je stanovená na tri mesiace.

Podľa našich informácii, po tomto incidente visí v škole oznam s textom, že rodičom je do školy vstup zakázaný. Učitelia sa totiž obávajú o svoje bezpečie.

Prípadom sa zaoberá už aj polícia: "V súvislosti s predmetnou vecou sobraneckí policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu