Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Štrajk v Maďarsku sa skončil

BRATISLAVA - Štrajk maďarských železničiarov, ktorí protestovali proti úsporným opatreniam novej vlády Gordona Bajnaia, sa skončil dnes na poludnie.

Vlakové spojenie medzi Slovenskom a Maďarskom sa obnovilo, povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Miloš Čikovský. Prvý vlak k našim južným susedom podľa neho vypravia zo Slovenska o 17:20. Bude to IC Hungária. "K nám z Maďarska príde ako prvý rýchlik Avala. Do Bratislavy má príchod o 16:40, ale bude 40 minút meškať," informoval hovorca. Ako ďalej dodal, po 17:00 by vlaky mali premávať medzi SR a Maďarskom už podľa platného grafikonu.

Situáciu dnes popoludní skomplikoval na maďarských železniciach aj anonymný výhražný telefonát, pre ktorý zatvorili budapeštiansku železničnú stanicu Nyugati. Informovala o tom s odvolaním sa na hovorcu železničnej spoločnosti MÁV Ferenca Bothu agentúra MTI.

Poplach nastal len krátko po tom, ako sa na stanicu začal vracať život po ukončení štrajku maďarských železničiarov. Ten sa skončil krátko popoludní, hoci pôvodne mal trvať až do šiestej večer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu