Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Policajti rozohnali demonštrujúcich dozorcov!

(Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzska polícia v utorok zasiahla proti dozorcom, ktorí zablokovali vstup do najväčšej väznice v krajine v rámci celonárodných protestov. Zamestnancom nápravnovýchovných ústavov prekáža preplnenosť väzníc ako aj nedostatok ich zamestnancov.

Nepokoje vypukli v zariadení Fleury-Merogis neďaleko Paríža. Polícia na miesto činu vyslala bezpečnostné zložky, ktoré v okolí rozmiestnili barikády. Bezpečnostné zložky museli zasiahnuť aj v samotnom Paríži, keď sa dozorcovia vo väznici La Sante pokúsili zastaviť prepravu väzňov na súdy a demonštrácie vypukli aj v zariadení v Ajaccio na ostrove Korzika. Na viacerých miestach použili zásahové jednotky na rozohnanie dozorcov aj slzotvorný plyn.

Ministerka spravodlivosti Rachida Datiová sa stretla so zástupcami odborov s cieľom ukončiť demonštrácie, ktoré zachvátili 79 nápravnovýchovných zariadení v krajine ešte v pondelok. Ministerka však v najbližších týždňoch opustí svoj úrad a nikto preto neočakáva, že by sa s odborármi na čomkoľvek dohodla.

Vo francúzskych väzniciach sa momentálne nachádza 63 351 väzňov. Kapacita tamojších zariadení je pritom dimenzovaná na 52 535 odsúdencov. Odbory tvrdia, že tento rok si už svoj život vzalo okolo 50 väzňov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu