Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Nová chrípka potvrdená aj v Taliansku

RÍM – Prvý prípad takzvanej prasacej chrípky dnes potvrdilo Taliansko. Pacient je muž, ktorý bol vo štvrtok hospitalizovaný v Toskánsku. S odvolaním sa na talianske zdroje to oznámila agentúra AFP.

„Test hospitalizovaného pacienta na vírus prasacej chrípky bol pozitívny,“ citovala agentúra toskánskeho zdravotníckeho predstavitela Antonia Delvina. Je to asi päťdesiatnik, ktorý sa 23. apríla vrátil z Mexika.

U ďalších siedmich pacientov, ktorí boli v Toskánsku vyšetrovaní kvôli možnej nákaze novou chrípkou, boli testy negatívne.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) krátko predtým vo svojej najnovšej štatistike uviedla, že doteraz bolo v pätnástich krajinách zaznamenaných 617 prípadov onemocnenia.

Najviac (397) ich bolo v Mexiku, nasledovali Spojené štáty s 141 a Kanada s 34 prípadmi. V Európe bolo najviac zasiahnuté Španielsko a Veľká Británia, kde bolo zhodne po 13 prípadov.

Predchádzajúca bilancia, ktorú WHO zverejnila v noci na dnes, uviedla pri Mexiku 156 prípadov. Teraz organizácia spresnila, že zvýšenie tohto počtu o 241 „súvisí s terajšími testami skôr odobratých vzoriek“.

Údaje WHO sú často nižšie než údaje vydávane jednotlivými zemami. Príčinou sú overovacie procedúry, ktoré organizácie vykonávajú po oznámení jednotlivých zemí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu