Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Berlusconi: Som najpopulárnejší politik na svete

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

NEAPOL – Taliansky premiér Silvio Berlusconi sa v piatok pochválil tým, že je najpopulárnejší politik na svete.

Konzervatívny premiér podľa agentúry Reuters povedal, že podľa prieskumov verejnej mienky, ktoré má k dispozícii, je jeho obľúbenosť vyššia než 75 percent, čo z neho robí výrazne populárnejšieho politika, než akým je americký prezident Barack Obama, alebo ktorýkoľvek iný predseda vlády.

„Prieskumy verejnej mienky ukázali, že on (Obama) je na 59 percentách. Len Lula (brazílsky prezident Lula da Silva) je nad 60 percentami – má 64 percent. Takže ja som rekorne vysoko," pochválil sa novinárom v Neapoli, kde sa zúčastnil koncertu k 1. majú.

Cestou z koncertnej siene na sedemdesiatdvaročného Berlusconiho, ktorý sa raz vyhlásil za Ježiša Krista talianskej politiky a po druhý raz zase povedal, že znesie porovnávanie len s Napoleonom, pokrikovali protestujúci, aby odstúpil.

Komentátori sa zhodujú, že Berlusconi je aj napriek ekonomickej kríze – talianska ekonomika má v tomto roku klesnúť o 4,4 percenta – veľmi populárny, aj keď možno nie tak, ako sám tvrdí.

Prieskum, ktorý v apríli zverejnili ľavicovo orientované noviny La Repubblica, Berlusconiho podporu odhadol na 56 percent. Berlusconi, ktorý si však často sťažuje na zavádzanie médiami, napriek tomu, že priamo alebo nepriamo ovláda 90 percent talianskych televízií, svoju popularitu vidí skôr na 75,1 percenta. „Ide o nezávislé prieskumy, ktoré však nie sú publikované,“ posťažoval si.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu