Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Berlusconi sa po českom jedle "olizoval", trápny Sarkozy nejedol

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a taliansky premiér Silvio Berlusconi
Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a taliansky premiér Silvio Berlusconi

BRUSEL – Taliansky premiér a známy gurmán Silvio Berlusconi si vraj nemohol vynachváliť teľaciu sviečkovú, ktorou vo štvrtok českí šéfkuchári na objednávku českého predsedníctva únie uctili šéfov štátov a vlád členských štátov na summite v Bruseli.

Slávnostnú večeru pre 240 ľudí pripravili šéfkuchári Filip Sajler a Mirek Kotaška. Podľa nich sa ale českej kuchyne naopak ani nedotkol francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, ktorý si dal radšej svoju tradičnú omeletu.

Za svoj najväčší úspech obaja špičkoví kulinárski šéfovia považujú pochvalu od talianskeho premiéra, ktorý je údajne známy tým, že mu kuchyňa v budove Rady EÚ väčšinou moc "nešmakuje". "Včera, keď sme stáli na chodbe a odchádzali ministerskí predsedovia, tak prišiel sám veľký božský Silvio Berlusconi. Podal nám ruku a hovoril, že to bolo výborné jedlo a že sa konečne na Rade poriadne najedol. Zložil nám takú poklonu," povedal Sajler.

Českí kuchári vraj "vedia", prečo Berlusconimu tak chutilo. "Pretože tá taštička na záver vyzerala ako ravioli a (použili sme aj taliansky) Bertolliho olivový olej," dodali mladí kuchárski majstri s úsmevom. Čo im ale pokazilo radosť nad úspechom ich kreácií, bol prístup francúzskej hlavy štátu Sarkozyho. Ten delikátnu sviečkovú údajne vôbec neochutnal. "On v akúkoľvek dennú dobu je omeletu a fajčí cigaru," tvrdia kuchári. "Mne to príde trocha urážlivé, že (Sarkozy) ani nemá nejakú dôstojnosť, aby ochutnal jedlo tej danej (predsedníckej) krajiny. Z jeho strany mi to príde trocha trápne," vzdychol si Sajler.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu