Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Minister dostal za nebezpečnú jazdu 30 pokút

SYDNEY - Minister Južnej Austrálie Tom Koutsantonis, zodpovedný za bezpečnosť cestnej dopravy sa dopustil 30 dopravných priestupkov a nezaplatil pokuty vo výške 10.000 austrálskych dolárov (asi 5 510 eur). Navzdory prevalenému škandálu však politik odmietol rezignovať, pretože vraj všetky pokuty už zaplatil.

Medzi ministrove priestupky patrí prekračovanie povolenej rýchlosti, jazda na červenú a telefonovanie za volantom. Uložené pokuty naviac bohorovne prehliadal.

V Austrálii sa okamžite proti Koutsantonisovi (37) zdvihla vlna nevôle a zazneli požiadavky na jeho odvolanie. Minister však funkciu opustiť odmietol, hoci sa ospravedlnil a uistil obyvateľov krajiny, že už všetky pokuty zaplatil.

"Skutočne ma to mrzí a zmenil som sa. Už to neurobím. Radšej na stretnutie prídem neskôr, než by som prekročil rýchlosť," zaprisahal sa Koutsantonis v médiách. Telefonovanie za jazdy vysvetľoval tým, že vraj hovoril s novinárom.

Koutsantonis, ktorý sa istý čas živil ako taxikár, tak isto podľa denníka The Australian priznal, že v roku 1998 prišiel vďaka nahromadeným trestným bodom na tri mesiace o vodičský preukaz.

Uviedla to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na austrálske médiá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu