Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Kamarátovi omylom prestrelil hlavu

OLOMOUC - Vrchný súd v Olomouci dnes poslal na 8 rokov do väzenia Martina Soukupa (36). Vlani údajne omylom zastrelil v Tavíkoviciach v okrese Znojmo svojho priateľa. Myslel si, že má v pištoli slepý náboj a kľačiaceho kamaráta chcel len postrašiť. Prestrelil mu hlavu.

Český vrchný súd dnes jeho čin prekvalifikoval z ťažkého ublíženia na zdraví s následkom smrti na vraždu a zvýšil mu trest z pôvodných 7 na 8 rokov. Súd však s ohľadom na okolnosti prípadu a Soukupovu úprimnú ľútosť nevyhovel ani štátnemu zástupcovi, ktorý mu navrhoval 12 a pol roka.

Soukup je otcom štyroch detí. Pištoľ mal od čias, keď pracoval v SBS. Neskôr sa zamestnal v Ústave súdneho lekárstva v Brne ako laborant. Tam mal dvoch priateľov. Vlani v septembri si jeden z nich telefonicky objednal do práce marihuanu. Keď ju dostal, omylom poslal na mobilný telefón Soukupovej dcére odkaz, že sa mu omamnú látku podarilo získať. Správu chcel poslať druhému priateľovi z práce. SMS Soukupovu manželku nahnevalo.

Kolega išiel preto so Soukupom domov, aby všetko vysvetlil. Obaja si na guráž cestou vypili niekoľko pív. Soukupov kamarát si pri vysvetľovaní celej záležitosti kľakol pred Soukupovu ženu na kolená a začal sa modliť. Tá ho niekoľkokrát ubezpečila, že mu odpúšťa. Hosť však neprestal.

Keď to už bolo Soukupovej manželke trápne, jej partner vytiahol pištoľ, nabil ju a vystrelil. „Stopercentne som si myslel, že pištoľ nabíjam slepým nábojom,“ povedal obžalovaný na súde so slzami v očiach. Pomýlil sa, pretože mal ostré i slepé náboje pomiešané v taške batohu. Soukup sa síce potom snažil priateľovi zachrániť život, ale všetko už bolo márne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu