Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

AKTUALIZOVANÉ Pri streľbe šialenca na súde dve obete!

BERLÍN - Dvoch mŕtvych, dvoch ťažko a troch ľahko zranených za sebou zanechal muž, ktorý dnes predpoludním strieľal v budove súdu v nemeckom meste Landshut.

Podľa miestnej polície jedným z mŕtvych je strelec, druhým jeho príbuzná. Regionálne média špekulujú, že išlo o jeho sestru. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií vrah zabil ženu na chodbe pred súdnou sieňou cez prestávku pojednávania, v ktorom išlo o sporné dedičstvo. Páchateľ sa potom zastrelil v jednej zo súdnych miestností.

Zatiaľ nie je isté, či išlo o typickú streľbu z amoku. Zdá sa totiž, že 60 - ročný muž z bavorského Dingolfingu si svoje obete cielene vyberal. Motív jeho streľby však zostáva nejasný.

Budovu okresného a zemského súdu v Landshute po streľbe evakuovali a obklopili policajné zátarasy. Nad priestranstvom prelietavali vrtuľníky. Svedkovia údajne predtým videli, ako z budovy vybiehajú zakrvavení zranení.

Strieľajúci muž sa dostal na verejné súdne pojednávanie ako bežný občan. Preniesť zbraň pre neho nebol problém. Pri civilných procesoch sa ľudia pri vchode do nemeckých súdnych budov nekontrolujú a môže tam prísť prakticky každý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu