Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Masový vrah z imigračného centra poslal televízii list

BINGHAMTON - Muž, ktorý v piatok v imigračnom stredisku v americkom meste Binghamton zastrelil 13 ľudí a potom seba, poslal zrejme v deň streľby list televíznej stanici News 10 Now. V obálke mali byť fotografie muža menom Jiverly Wong, ktorého označujú za strelca, ako pózuje so zbraňami.

Informovala o tom agentúra AP. Pravosť listu zatiaľ nedokázali. Obálka prišla do redakcie News 10 Now včera a poslali ju v piatok. Časť listu znela: „Som Jiverly Wong, ktorý strieľa po ľuďoch.“ V obálke boli dve fotografie, na ktorých je Wong so zbraňami a jeho vodičský a zbrojný preukaz.

Wong bol pravdepodobne prisťahovalcom vietnamského pôvodu. Deprimovala ho neschopnosť udržať si prácu a naučiť sa dobre po anglicky. „Ospravedlňujem sa, že viem málo po anglicky," píše v liste a dodáva, že nemôže naďalej akceptovať svoj chudobný život. „Najmenej dvaja ľudia odídu so mnou,“ odkázal.

Wong sa v liste sťažuje na správanie sa polície, ktorej členovia ho údajne sledovali ako spí a v spánku sa ho dotýkali. Ukradli mu vraj peniaze z peňaženky. Niekoľkokrát pred ním úmyselne zastavili auto, aby do neho Wong vrazil. „Nikdy som do toho auta nevrazil,“ píše sa v liste. Podľa polície list teraz skúmajú psychológovia a ďalší odborníci. Je napísaný verzálami a končí sa želaním „majte krásny deň“.

Wong prišiel v piatok predpoludním zo susedného mesta Johnson City do strediska pre imigrantov v Binghamtone. Autom zablokoval zadný vchod. Vo vnútri začal strieľať na poslucháčov kurzu angličtiny. Zabil ich 13 a potom zastrelil aj seba. Z budovy sa zachránilo 37 ľudí, štyria ďalší utrpeli ťažké zranenia. Pri tele strelca sa našli dve ručné zbrane a vrecko s nábojmi. Strelné zbrane boli zaregistrované na meno Wong.

Binghamtonský starosta Matthew Rayn povedal, že páchateľ nedávno dvakrát po sebe stratil prácu a bol v depresii aj kvôli tomu, že sa nevie naučiť dobre po anglicky. Ľudia ním práve pre jeho rečovú bariéru pohŕdali a nerešpektovali ho. Podľa ďalších informácii žil v USA už 28 rokov a mal americké občianstvo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu