Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Takto si prerobíte ladu na mercedes

Prerobenie lady na mercedes Zobraziť galériu (3)
Prerobenie lady na mercedes

MOSKVA - Rusi sa už na 1. apríla vyzliekali do naha, aby dostali zadarmo mobilný telefón, pripíjali si vodkou bez alkoholu či sa tešili na nový veľkofilm z prostredia Leninovho mauzólea. V tradícii sa včera rozhodol pokračovať denník Izvestija návodom, ako ruské auto lada v pár krokoch prerobiť na luxusný mercedes. Popis doplnil i fotografiami "pred" a "potom".

Denník, považovaný za blízky Kremľu, sice nikoho nemenoval, ale zjavne mieril na premiéra Vladimíra Putina, ktorý tento týždeň pracujúcim najväčšej domácej automobilky AvtoVAZ prezradil, že si zaobstaral z ich produkcie terénne auto Lada Niva.

"Veľmi dôležitý klient (štátnej úrovne!) si včera kúpil novú Nivu, vyrábanú naším závodom nepretržite od roku 1976. Auto je to nové, ale má kopec problémov. Budeme sa hanbiť, ak sa za týždeň či dva pokazí," začína fiktívny list manažéra automobilky zámorskému odborníkovi s prosbou o vylepšenie auta. Potom nasledujú rady, ako skontrolovať kvalitu montáže auta, v ktorom obvykle prevodovka robí rámus "ako vo vrtuľníku", "niečo urobiť" s biednymi plastami v interiéri, nediviť sa rozbitým šraubom, pretože "šrauby zatlčené kladivom sú lepšie než klince utiahnuté šraubovákom", hneď vymeniť všetku elektroniku "nejaviacu známky života", ako i "niečím lepším" nahradiť zrkadlá, sedádla, motor i podvozok. Ale experti sa nemajú ani pokúšať bojovať so zápachom benzínu v kabíne, pretože márna snaha len zväčší bolesť hlavy.

Lada má však jednu výhodu: veľmi sa hodí k opravám domácimi kutilmi, ktorí si s poruchou poradia hneď na poli za pomoci zopár nástrojov, aby sa dalo dôjsť do najbližšej dediny. Koneckoncov "Deň bláznov" pripadá na výročie narodenia spisovateľa Nikolaja Gogoľa, ktorý je i autorom bonmotu, že Rusko má dve trápenia: blbcov a cesty. V ruštine ovšem "duraki i dorogi" lepšie vyznie.

Prerobenie Lady na Mercedes

Takto si prerobíte ladu
Zobraziť galériu (3)
Takto si prerobíte ladu
Zobraziť galériu (3)
Takto si prerobíte ladu
Zobraziť galériu (3)

Vtipy podľa psychiatričky Taťjany Dmitrijevovej pomáhajú Rusom preniesť sa i cez terajšiu krízu. "Problém, ktorému sa smejeme, sa stáva ľahšie zvládnuteľným," povedala agentúre Interfax. Samotné výskumné stredisko VCIOM si z opýtaných "vystrelilo" prieskumom, či má Rusko nadviazať diplomatické vzťahy s Atlantídou. Dve pätiny rozpoznali vtip, väčšina je však rozdelená na stúpencov a odporcov takého kroku.

Niektoré prvoaprílové žartíky majú i brutálnejší charakter. V Petrohradu neznámi vtipálkovia odstrelili pomníku vodca bolševickej revolucie Vladimíra Lenina tú časť, kde chrbát stráca slušný pomenovie. Pomník museli demontovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu