Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chlapec (10) vzal rodičom auto a odšoféroval vyše 100 km

TURNOV - Desaťročného chlapca, ktorý vzal rodičom auto a prešiel bez nehody viac ako 100 kilometrov, zadržali nedávno turnovskí policajti. Tí prípad odložili, keďže chlapec nemá trestnú zodpovednosť a postihnúť rodičov tak isto nemôžu, lebo chlapcovi auto nezverili.

Chlapec sa vydal na dobrodružnú cestu večer po drobnej domácej roztržke. Škodou Favorit vyšiel z Benešova, v Prahe šiel cez južnú spojku a pokračoval po diaľnici na Liberec. V Turnove si malého vodiča, ktorý nemeral ani 150 centimetrov a za volantom bol sotva vidieť, všimla policajná hliadka. "Správal sa tak nejako divne, zvlášť keď predbiehal, tak sme ho zadržali," dodal veliteľ polície v Turnove Vladimír Studnička. Chlapec prešiel viac než 100 km asi za 1,5 hodiny, šiel teda zhruba rýchlosťou 80 km/h.

Nezbedník dokonca pri zadržaní priznal, že chvíľu zvažoval, či nemá policajtom ujsť alebo sa s nimi zahrať na naháňačku, nakoniec to ale zavrhol. Namierené mal na Semilsko k babičke. Povedal, že riadiť ho naučil dedko. Podľa Studničku to nie je nedovolené. "Jazdiť by museli po neverejných komunikáciách, napríklad na dvore alebo po poli," podotkol.

Prípad nie je ojedinelý. Pred rokom si sadol za volant v Mimoni na Českolipsku 5-ročný chlapec v pyžame. S autom prešiel ale len 500 metrov, potom nabúral do dvoch ďalších áut a do domu. Napáchal škodu za 100.000 korún (3651 eur), sám vyviazol bez zranenia.

Predvalni v decembri havaroval na Českolipsku s Opelom Vectra 14-ročný vodič. Pri nehode utrpel jeho rovnako starý spolujazdec ľahšie zranenia. Auto chlapec zobral rodičom bez dovolenia, neudržal ho na rovnej ceste, zišiel do priekopy a narazil do stĺpa elektrického vedenia. Škoda dosiahla 60.000 korún (2190 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu