Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Z auta ukradli 74 miliónov českých korún

(Zdroj: Jupiterimages)

HRADEC KRÁLOVÉ - Krajský súd v Hradci Králové včera odsúdil mužov, ktorí ukradli 74 miliónov českých korún z auta bezpečnostnej agentúry. Milanovi Horychovi dal päť rokov a Rudolfovi Tesárkovi a Josefovi Blažkovi po 12 rokov väzenia.

Obžaloba trojicu mužov obvinila z toho, že peniaze ukradli vlani 17. januára z dodávky bezpečnostnej agentúry Agency of Security Fenix v Hořiciach na Jičínsku. Rozsudok, ktorý trojici uložil aj uhradiť spôsobenú škodu, nie je ešte právoplatný. Tesárek a Blažek sa proti verdiktu odvolali.

Podľa súdneho spisu sa vodič dodávky Horych pri ceste s peniazmi z Hradca Králové do Liberca zastavil na čerpacej stanici. Auto nezamkol a odišiel od neho. V tej chvíli podľa obžaloby Tesárek a Blažek ukradli z dodávky peniaze uložené v prepravných boxoch. Horych na súde povedal, že ho Tesárek s Blažkem ku krádeži donútili pod hrozbou fyzickej likvidácie rodiny.

Blažek a Tesárek pred súdom vinu odmietli a tvrdili, že s krádežou nemajú nič spoločné. Tvrdili, že Horycha ovplyvňovala polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu