Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Paríži zatýkali stúpencov prezervatívov!

PARÍŽ - Nedávne výroky pápeža Benedikta XVI. o používaní prezervatívov už prinášajú svoje ovocie aj v Európe. Pred slávnou katedrálou Notre Dame sa do seba slovne i letiacimi vajcami pustili odporcovia i zástancovia prezervatívov.

Francúzska polícia dnes zadržala v centre Paríža pred katedrálou Notre-Dame 11 demonštrantov, ktorí protestovali proti najnovším výrokom pápeža Benedikta XVI. o používaní kondómov. „Prezervatív je život, pápež ho zakazuje,“ skandovali protestujúci. Podľa nich sa katolícka cirkev svojim postojom proti používaniu kondómov stáva spoluvinníkom choroby AIDS.

Niekoľko desiatok mladých katolíkov, ktorí vychádzali z katedrály po predpoludňajšej omši, naopak na znamenie nesúhlasu začalo spievať náboženské piesne. Častovali protestujúcu skupinu obvineniami, že sú vrahovia mladého života a smerom k demonštrantom vzlietli aj vajíčka. Polícia musela oba tábory rozdeliť.

Pápež Benedikt XVI. si vyslúžil kritiku niektorých západných vlád za to, že počas cesty po afrických krajinách vyhlásil, že kondómy nie sú odpoveďou na epidémiu AIDS v Afrike, ale že takou odpoveďou je zdržanlivosť v sexuálnom správaní sa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu