Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Týral rodičov, dostal „vonkajšie“ väzenie a vykázali ho z bytu

ČESKÁ LÍPA – Policajti zatkli na Českolipsku muža, ktorý dlhodobo útočil na svojich rodičov. Zároveň ho vykázali na desať dní z domu, kde s nimi býva. 49-ročný syn vyzýval otca (71) a matku (77), aby už konečne zomreli. Niekedy ich bil. Za týranie rodičov mu hrozia až tri roky väzenia.

Policajná hovorkyňa Ivana Beláková opísala prípad takto: „V utorok večer uderil muž svoju matku do tváre tak silno, že spadla na zem. Šikanovanej ženy sa zastali vnuci, ale násilník napadol aj ich.“

Minulý týždeň vykázali policajti dvoch násilníkov z bytu na Semilsku. Útočili na ženy a v oboch prípadoch zohral povestnú úlohu alkohol. Jeden z mužov týral ženu opakovane od roku 1997 a hrozia mu dva až osem rokov za mrežami.

Policajti vykázali tento rok v Libereckom kraji z bytu 14 násilníkov, ktorí týrali svojich partnerov, deti alebo ďalších príbuzných. Za celý minulý rok ich bolo 36. „Domáce násilie sa neznižuje. Často ho odštartuje žiarlivosť alebo alkohol,“ upozornil vedúci intervenčného centra pre obete domáceho násilia v Libereckom kraji Ivo Brát.

Vykázanie násilníkov z bytu na desať dní alebo aj na dlhší čas umožnila v Česku od 1. januára 2007 novela policajného zákona. Vo výnimočných prípadoch sa dá útočníkom zakázať kontakt s obeťami až na jeden rok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu