Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Modelky alebo prostitútky? Polícia rieši kauzu kupliarstva!

PRAHA - Polícia stíha skupinu modeliek kvôli kupliarstvu, informovali o tom ešte v utorok televízia Nova a server tn.cz. Z trestného činu kupliarstva a zločinného spolčovania podľa nich obvinili bývalú finalistku súťaže miss a majiteľku pražskej modelingovej agentúry Irenu Chlebovitsovú.

Polícia ju podozrieva, že posielala dievčatá k zámožným klientom v celej Európe. Chlebovitsová ale tvrdí, že ide o sprisahanie. Teraz čaká v Paríži na výsluch, potom sa pravdepodobne vráti do Česka, kde chce o kauze vypovedať pred českým súdom, informovala Nova.

"Z trestného činu kupliarstva a zločinného spolčovania obvinili naši detektívi celkom šesť osôb," povedal Nove hovorca policajného Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu Pavel Hanták. Chlebovitsová trvá na svojej nevine, pričom tvrdí, že dievčatá sa rozhodovali samé.

Podľa informácií Novy neboli modelky z agentúry Chlebovitsovej údajne len hostesky, ale mali poskytovať aj sex. Medzi klientmi údajne bolo aj veľa Francúzov. Nova uviedla, že Chlebovitsovú nedávno česká polícia vydala francúzskej, napriek tomu, že hlavnú časť trestnej činnosti údajne spáchala v Česku. Chlebovitsová teraz nesmie opustiť Paríž.

„Vo Francúzsku som nebola dva roky, ja som tu žiadnu trestnú činnosť nepáchala a nikoho to jednoducho v Čechách nezaujímalo," povedala. Do Francúzska ju vydali na základe žiadosti úradov. "Súdená pre našu vec bude u nás, takže my si ju z toho Francúzska zasa zapožičiame späť," uviedol štátny zástupca Jakub Jirušek.

Advokát Chlebovitsovej si podľa Novy myslí, že vydanie do Francie je účelové. Môže za nim údajne byť pokus o ututlanie pozadia kauzy v Česku. Medzi jej klientami totiž údajne boli aj niektoré vplyvné české osobnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu