Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Prostitútku našli v rozklade, vrah dostal 14 rokov

PLZEŇ – Za brutálnu vraždu 36-ročnej prostitútky český súd dnes potrestal Slavomíra Šrůmu z Chebu. Telo ženy našli niekoľko dní po vražde, bolo už v rozklade, zastlané na posteli a nohy boli obalené potravinárskou fóliou. Ako obzvlášť nebezpečného recidivistu poslal súd Šrůmu do väzenia na 14 rokov. Muž, ktorý svoju vinu popiera, podľa plzenského súdu vraždil vlani v apríli len niekoľko dní po tom, ako ho prepustili z výkonu iného trestu. Pôvodne mu hrozilo 15 rokov väzenia. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Podľa spisu Šrůma ženu nezisteným spôsobom napadol a zabil. Bolo to v chebskom byte, kde býval. Ženu si do neho pozval za účelom poskytnutia sexuálnych služieb a zaútočil na ňu vo chvíli, keď začala z bytu volať o pomoc a susedia začali búchať na dvere.

Telo obeti našli o niekoľko dní neskôr. Kvôli pokročilému štádiu rozkladu nemohli znalci určiť mechanizmus usmrtenia. Podľa senátu je pravdepodobné, že žene Šrůma zablokoval dýchacie cesty, keď kričala. Posledný výkrik z bytu, ktorý susedia počuli, bol: "Buď už ticho."

Muž bol v roku 1997 odsúdený za znásilnenie, v roku 2006 mimo iného za vydieranie. Preto bol odsúdený ako obzvlášť nebezpečný recidivista. Podľa znalcov je jeho stupeň narušenia veľmi výrazný, možnosť resocializácie je obmedzená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu